Побутові кондиціонери: типи, застосування, переваги

Кондиціонери вже давно увійшли в наше життя і стали незамінним обладнанням для регулювання мікроклімату. На сьогоднішній день складно уявити комфортні умови в будинку і влітку, і взимку без використання даної техніки. Сучасні спліт системи як ефективно охолоджують повітря в приміщенні в літню спеку, так і можуть стати повноцінним опалювальним приладом в зимовий період. Деякі моделі здатні обігрівати повітря в будинку навіть при -25 градусів за вікном.

Типи спліт систем

Найбільш популярними типами внутрішніх блоків спліт систем є настінні, канальні, касетні, напольно-підстельові. Оптимальний варіант підбирається виходячи з типу приміщення, його площі, планування, а також бюджету замовника.

Настінні кондиціонери, як випливає з їх назви, призначені для монтажу безпосередньо на стіні, зокрема - у верхній її частині, ближче до стелі. Такі спліт системи завоювали найбільшу популярність у зв'язку з різноманітністю дизайнерського виконання внутрішніх блоків, а також широкому ціновому діапазоні. Дане обладнання прекрасно підійде як для установки в квартирах, так і приватних будинках і котеджах.

Канальні кондиціонери, завдяки своєму специфічному прихованому монтажу зможуть вписатися практично в будь-яке приміщення. Вони встановлюються в підвісну стелю і не псують дизайн інтер'єру. Крім того, завдяки своїй продуктивності вони ефективно справляються з контролем температури повітря.

Касетні кондиціонери також встановлюються в стельової зоні, але, на відміну від канальних, мають квадратну форму з жалюзі по периметру. Перевагами касетних спліт систем є те, що за рахунок своєї конструкції вони здатні рівномірно розподіляти повітря по всьому приміщенню, створюючи максимально комфортні умови для користувача.

Напольно-підстелеві спліт системи - ще один поширений тип кондиціонерів. Найчастіше їх можна зустріти в громадських місцях, ресторанах, кафе, торговельних центрах та ін. Універсальність таких кондиціонерів полягає в тому, що їх можна монтувати як під стелею, так і вертикально внизу стіни.

Сфери застосування побутових кондиціонерів

Виходячи з типу приміщення, в якому буде встановлено той чи інший кондиціонер, необхідно і правильно підбирати його різновид. Для квартир і невеликих будинків відмінно підійдуть стандартні спліт системи. Якщо ж Ви хочете обслуговувати котедж або багатоповерховий заміський будинок, варто придивитися до мульти спліт систем: вони складаються з одного зовнішнього і декількох внутрішніх блоків (як правило, 3-4), за рахунок чого можна однією такою системою регулювати мікроклімат всього будинку. Організовуючи систему кондиціонування великого будинку або виробничого приміщення, необхідно вибирати вже мультизональні системи - це справжні кліматичні комплекси для максимального контролю температурного режиму.

 

Переваги побутових спліт систем

Побутові кондиціонери настільки полюбилися покупцям, що складно знайти більш відповідний прилад для підтримки необхідної температури в будинку. До незаперечних переваг такого обладнання можна віднести:

- компактність і універсальність;

- інверторне керування (практично всі сучасні спліт системи є інверторами);

- простота установки і експлуатації;

- величезний асортимент форм і колірних рішень внутрішніх блоків;

- можливість вибрати як бюджетний кондиціонер, так і спліт систему преміум класу;

- широкий функціонал (крім охолодження і обігріву - фільтрація, іонізація, осушення або зволоження повітря і ін.).